Unilorin Post UTME Past Questions and Answers 2022

Getting a good score in UTME along with five credits in SSCE is amazing. But if your dream is to secure a place at the University of Ilorin, you have not done your best yet. Your best is wholly dependent on passing the Unilorin Post Utme. So, to ensure that you get admission into UNILORIN in 2022, get the Unilorin Post Utme Questions And Answers NOW and start practicing for the Post UTME exam before time.

An undergraduate student who shared his success story said “I scored 240 in JAMB and I had previously smashed my SSCE exams. I had so much confidence that I will do well on my Post Utme day. But, one week to my exam date I came in contact with Unilorin Post Utme Past Questions and Answers. I reluctantly got a copy, when I finally decided to study with it I realized I was preparing for failure.

I still owe my Post UTME score to my copy of Unilorin post Utme past questions and answers. There was an understanding of the question pattern and the best solution to each question pattern.”

Read through this article to find relevant information on the list below. However, you can quickly scroll down to see how to get a copy as soon as possible. You can get the Post UTME past question here Immediately.

Pay the sum of one thousand Naira into this bank detail to get a copy immediately.
Account Name: Silicon Africa Tech Limited
Account Number: 0546392167
Bank Name: GT BANK
CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: [email protected]
It is really important, however, that you read this article to the end to get other vital information.

Do you wish to buy with a Debit card? Choose your desired subject and pay with the link below

What is the Nature of the UNILORIN Post UTME?

Unilorin post utme is the last screening exercise for candidates who scaled through the other admission hurdles.

Basically, only students who have sat for an O’level exam and credited at least six subjects in one sitting, Maths, and English inclusive should register through the online application portal.

For the Post UTME at UNILORIN, it is important to note the following:

  • The Unilorin Post Utme is a CBT test.
  • You will answer 50 questions in 30 mins.
  • Questions are randomly selected from Mathematics, English, general question, and current affairs in no stipulated proportion.
  • You must score 50% and above in Unilorin Post Utme to stand a chance
  • Your post Utme result will be sent to your phone by 8 pm on your exam date.
  • You may also check your results online.

Why You Should Get the Unilorin Past Question Paper

Basically, Unilorin is a highly competitive university. Its infrastructure and facility are well equipped to accommodate only about 12,000 students each academic session. This may look like a big number but remember that a small portion of it might be for your department. Your 300 UTME score is irrelevant if you score 179 in Unilorin Post Utme. This, however, is avoidable by simply getting yourself the right study pack for this exam.

Ninety-percent of candidates who did well in the last Post Utme practiced and studied with the University of Ilorin Post Utme Past questions. The past question will expose you to the Unilorin Post Utme subject combination, question pattern and expected result. An aggregate of what you constantly score during your practice with these past questions and answers is likely to be your score finally.

Purchasing a copy of this Post Utme past question and answers grants you access to our team of experts alongside an opportunity to interact with your colleagues. This follow-up will continue till you have gained admission into Ilorin university.

Remember we do not offer admissions but our team of experts will offer advice and other beneficial information that will certainly help you secure a place in your dream university. Quickly get a copy immediately, the earlier the better. Constant practice is the key.

If you applied to more than one university, See the Post Utme Past questions here.

How to Get the Unilorin POST UTME Exams Past Questions and Answers.

The Unilorin Post UTME past question cost N1,000 for your subject combination and to get it, follow the steps below:

STEP 1: Select Your Subject Combination

Basically, you will write the same subject combination you wrote in UTME for the Unilorin Post-UTME. So, we have compiled the subject combination you wrote in UTME based on the course you applied for in Unilorin.

Therefore, all you need do is specify the course you applied for in the description of your payment.

STEP 2: Select Your Payment Method

There are three methods of purchasing our original Unilorin Post UTME past questions and answer. They are:

  • Debit Card
  • Bank Transfer
  • Direct Bank Deposit

Debit Card Payment :

The debit card method of payment is easy and convenient. All you have to do is enter your card details and the past questions will download automatically to your inbox.

We currently have activated two kinds of UNILORIN Post UTME Past Questions for debit card payment. They are the UNILORIN Past Questions for Commercials/Social Sciences and the UNILORIN Past Questions for Arts. If you want any other field of study in UNILORIN not covered, please contact us on 07012040283.

Click the buttons below to purchase any of the UNILORIN Post UTME Past Questions.

Bank Transfers and Direct Bank Deposit:

For other payment methods above (Bank Transfers and Direct Bank Deposit), you’ll be paying into the account details below:

  • Account Name: Silicon Africa Tech Limited
  • Account Number: 0546392167
  • Bank Name: GT BANK

STEP 3: Confirmation of Payment

Note, If you choose the Debit Card option, you’ll get a pdf file downloaded to your device Immediately.

However, If you choose Bank transfer, type in the description of payment: “The Type of Unilorin Post UTME Past Question you’re purchasing.” e.g “Unilorin Medicine and Surgery Past Question.”

Then, contact the number below or email address with evidence of payment and you will get your Past Question instantly.

If you choose Direct Bank deposit, make payment to the account details above, then send the following information to the phone number or email below:

1. Depositors Name

2. Teller Number

3. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283

EMAIL: [email protected]

Free UNILORIN Post UTME Past Questions and Answers

1. A laborer is paid N5, 400:00k per month. What is his total salary in 1 3/4years?
a. 113,40:00
b• 64,800:00
c• N97,200:00
d• N129,600:00
ANSWER: A •

2. Which of the following will sink when placed on water?
a. Ball
b• Plastic Cup
c• Balloon
d• Eraser
ANSWER: D •

3. A boy buys a biscuit for N4 and sells it at a profit of 20%. Find the actual price and the selling price? •
a. N1.00k, = N5.00k
b. 60k, ii = N4.40k
c. 80k, ii = N4.80k
d. 50k, ii = N4.50k
ANSWER: C

4. An example of a confluence town in Nigeria is……………………………..
a• Onitsha
b• Obudu
c• Lokoja
d• Port Harcourt
ANSWER: C •

5. A trained person that specializes in the treatment of diseases and disorders of the teeth is called…………….
a• Cardiologist
b• Dermatologist
c• Physician
d• Dentist
ANSWER: D

6. A bricklayer is Paid N1000:00k for 5day’s work. What is his pay for 22days work?
a • N22,000:00k
b• N50,000:00k
c• N4,400:00k
d• N5,000:00k
ANSWER: C •

7. In a parliamentary system of government, members of the parliament are required to report the proceedings of the house to their…………………………
a• Local government chairman and governors
b• Constituencies
c• Political parties and party stalwarts
d• Traditional rulers
ANSWER: B

8. One essential duty of a citizen to his/her state is to………………………
a• Vote and support the government in power
b• Recite the national anthem and the pledge
c• Pay his tax
d• Encourage other citizens to be loyal
ANSWER: C

9. Under whose regime were Delta and Adamawa States created?
(a)Gen Sanni Abacha
(b)Gen Yakubu Gowon
(c)Gen Murtala Muhammed
(d)Gen Ibrahim Babangida
ANSWER: D

10. The body is charged with the responsibility of regulating and protecting consumers against illicit foods and drugs in Nigeria.
a. Consumer protection council
b. Standard Organization of Nigeria
c. National Drug Law Enforcement agency
d. National Agency for Food, Drug Administration and Control
ANSWER: D

0 Shares:
You May Also Like